Kuvaus
• Puhdas lammas ja riisi harvoin aiheuttavat allergisen reaktion.
• Virtsan pH 6,0–6,4 auttaa vähentämään struviittikivien muodostumista.
• Riisi on helposti sulava hiilihydraattilähde.
Käyttöaiheet
• Ruoka-aineallergia
• Ruoka-aineyliherkkyys
• Toistuva struviittikivien muodostuminen
Vasta-aiheet
• Yliherkkyys lammasproteiinille
• Pennut ja iäkkäät kissat
• Kissat, joilla on säännöllisesti happamuutta virtsassa
• Uraatti-, kystiini- tai kalsiumoksalaattikivistä johtuva virtsakivitauti
• (Krooninen) munuaisten vajaatoiminta
Lisätiedot
• Hypoallergeeninen ruoka perustuu yhteen proteiinin lähteeseen (lammas) ja yhteen hiilihydraattien lähteeseen (riisi).
• Ehkäisee immunologisia reaktioita (ruoka-aineallergia) tai ei-immunologisia reaktioita (ruoka-aineyliherkkyys), jotka aiheuttavat iho-ongelmia ja/tai ruoansulatusongelmia (ripuli, oksentelu).
• Hypoallergeeniseen ruokavalioon vaihtaminen auttaa vähitellen vähentämään kutinaa, mikä vähentää raapimisen, hankaamisen ja puremisen aiheuttamia sekundaarisia iho-ongelmia.
• Auttaa vähentämään struviittikivien muodostumista.
Käyttöohje
Suositellaan käyttämään alkuun 3–8 viikkoa ruoka-aineallergioihin tai ruoka-aineyliherkkyyksiin (kuiva- ja märkäruoka) ja 6 kuukautta toistuvien struviittikiviongelmien vähentämiseksi (kuivaruoka). Tämän jakson jälkeen voidaan tarjota koko eliniän.
Ainesosat: riisi, lammas, riisiproteiini, kananrasva, kananmaksa (hydrolysoitu), vitamiinit ja hivenaineet, kalaöljy, hiiva, kalium kloridi
Raakavalkuainen 27,0 %
Raakarasva 16,0 %
Tuhka 8,5 %
Raakakuitu 1,5 %
Kosteus 8,0 %
Hiilihydraatit 39,0 %
A-vitamiini 15 000 ky/kg
D3-vitamiini 1 000 ky/kg
C-vitamiini 200 mg/kg
E-vitamiini 200 mg/kg
Kalsium 1,70 %
Fosfori 1,20 %
Natrium 0,55 %
Kalium 0,50 %
Sinkki 85 mg/kg
Linolihappo 3,90 %
Ammoniumkloridi 0,85 %
Tauriini 1 800 mg/kg
Energia 15,4 MJ/kg, 3 673 kcal/kg
Ruokintaohje (g/pv):
2 kg min. 35 g, max. 40 g
3 kg min. 45 g, max. 55 g
4 kg min. 50 g, max. 60 g
5 kg min. 60 g, max. 75 g
6 kg min. 70 g, max. 80 g
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.